Google Web Sitelerinde SSL Sertifikasını Zorunluluğu

Web Tasarım, eticaret web sitesi tasarımı, mobil uyumlu web tasarım ve SEO çalışması yapan; web tasarım ajansı - web tasarım firması - istanbul

Teklif İste

Blog

Google Web Sitelerinde SSL Sertifikasını Zorunluluğu

Google Search Console aracılığıyla web site yöneticilerine gönderdiği e-postada tüm web sitelerini Ekim 2017 den itibaren kendi tarayıcısı olan google chorme tarafından ziyaret eden kullanıcılara “Güvenli Değil” uyarısı vererek bu şekilde göstereceğini duyurdu.  HTTP protokolü ile sunulan tüm web sitelerinin  “Güvenli Değil” uyarısı veya adres barında kırmızı çarpı gelmesi hatta ilerleyen zamanlarda girişte uyarı mesajı verilmesi ve google aramalarında sonuç ekranında güvenli değil uyarısı alınması beklenmektedir.

Aşağıda ki linkten kaynak ve ayrıntı bilgi bulabilirsiniz.

https://support.google.com/webmasters/answer/6073543?&hl=tr

Öncelikli olarak şunu belirtmeliyiz ki şuanda Googlede ön sıralarda çıkmak için çok büyük bir etkisi olmasada Google’de birinci sırada çıkmak isteyen web site sahiplerinin özellikle Google SEO Çalışması yapmayı düşünüyorsa SSL Sertifikasına geçişleri çok önemlidir.

Önceden sadece ödeme sistemi bulunan yada eticaret web sitesi gibi sitelerde zorunlu iken şimdi Google neden bu konuya bukadar hassas davranıyor diyorsanız bu sizin sitenizin güvenliğinden çok web sitenize gelen ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak amacıyla bu protokole geçişi hedeflemiştir.

HTTP’den HTTPS’ye geçmeyi düşünenler için dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu konu çok hassas olması dolayısıyla hassas bir şekilde ele alınmalıdır aksi takdirde google seo çalışması yapılarak yukarılara çıkan sitelerin çok hızlı bir şekinde arka sayfalara gittiği görülecektir.

Web tasarım ve Seo Çalışması yapan kişilerin dikkat etmesi gereken konulardan bahsetmek gerekirse;

  • Hizmet aldığınız sunucunun / web sunucunusunun HTTPS protokolünü desteklemesi gerekmektedir,
  • Doğru sertifika seçimi yapılmalı,
  • SSL Sertifika geçerlilik süresi,
  • SSL Sertifikası alınan adresin doğruluğu,
  • Analiz için kullanılan Google Analytics ve Search Consol için HTTPS Protokolü ayarlanması,
  • Site map ve Canoncial Linklerin HTTPS Protokolü ayarları,
  • Mevcut URL yapısının HTTPS protoolü sonrası 301 Yönlendirmesi,
  • Yeni URL yapısının Robots.txt ve Sitemap.xml in arama motoruna bildirilmesi,

Gibi konulara kesinlikle dikkat edilmelidir, dikkat edilmemesi veya göz ardı edilmesi durumunda google aramalarında sıralarda düşüş ve gerileme kesinlikle görülecektir.

 

Konum

İstiklal Mh. Mithatpaşa Cd. No:18 D:16
Ümraniye / İSTANBUL
 

Telefon & E-posta

0(216) 320 0 932
info@pbstasarim.com
 

Sosyal Paylaşım

Pbs Digital Agency

Copyright © 2016, PBS Digital Agency - Web Tasarım