Neden Logo Tasarımı

Web Tasarım, eticaret web sitesi tasarımı, mobil uyumlu web tasarım ve SEO çalışması yapan; web tasarım ajansı - web tasarım firması - istanbul

Teklif İste

Blog

Neden Logo Tasarımı

Aslında o kadar çok nedeni var ki, hangisinden başlayacağımızı bilemiyoruz ama kısaca bazılarını yazmakla başlayalım. Öncelikli olarak nasıl ki her canlı cansız nesnenin bir ismi var ve onunla anılıyorsa dijital mecralarda da aynı şekilde bir ismi ve onu temsil eden bir simgesi olmalıdır.  

 

Firmanızın logo tasarımını yaparken kudruğumuz hayaller var…

 

Öncelikli olarak logo bir markanın yada şirketin dijital mecralarda ve basılı materyallerdeki en önemli tanıtım aracıdır. En iyi logo sade, akılda kalıcı ve verilecek mesajı ifade eden tasarımlarla başarılabilir.

 

Her firmanın kendisine özgü kurumsal tasarlanmış logosu olduğunda o firmanın duruşunu, çizgisini ve kalitesini logo tasarımı ile sergilemektedir.

 

Logo Tasarımında dikkat edilecek hususları bir sonra ki makalemiz olan “ Logo Tasarımında Dikkat Edilecek Hususlar “ başlıklı makalede ayrıntılı bahsedeceğiz fakat Logodaki renk tonları, çizgiler kullanılacak, simgeler ve slogan çok önemlidir. Kesinlikle kurumsallıktan taviz vermeden sadeliğe özen göstererek akılda kalıcı, anlaşılır ve tercih edilebilir kılan kriterler planlanarak yapılmalıdır.

 

Örnek vermek gerekirse şimdi; bir kere ısırılmış elma görüntüsü desem aklınıza ilk gelecek şeylerden birisi İPHONE olacaktır. Bunun gibi birçok örnekle zenginleştirilebilir. Önemli olan akılda kalıcı sade ve istek uyandırmaktır.

 

Logo çizilirken kullanım alanları da çok önemlidir.  Mümkün olduğunca çok ufak yada çok girintili çıkıntılı çizgilerden kaçınılmalıdır. Bir logo tasarımı yapılırken en basit olarak; kartvizit, antetli, diplomat zarf, cepli dosya, fatura,  vs.. gibi matbuu materyalleri üzerinde ki baskılı halleri de düşünülerek gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

 

Logo tasarımı yapıldıktan sonra yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı mecralarda kullanım alanlarına göre tasarımlar yapılmalı, logonun renk ve pantone kodları, açıları ve farklı zeminlerde kullanım şekilleri de hazırlanarak kurumsal kimlik kitapçığı olarak teslim edilmeli ve saklanmalıdır.

 

Kullanım alanları hakkında daha detaylı bilgi için “ Kurumsal Kimlik Çalışması ve Kullanım Alanları ” başlıklı makalemizden ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz.

 

İyi bir logo tasarımı yapmak için firmanızın işleyişi, hizmet tipi, hedefleri, beklentileri çok iyi analiz edildikten sonra tasarım için denemelere başlanmalıdır.

 

Logo sunumu yapılırken tercih ettiğimiz sistemi örnekle açıklamak gerekirse;

  • Firmanızı inceliyoruz,
  • Beklenti ve Hedeflerinizi dinliyoruz,
  • Sektörel renk ve font seçimi yapıyoruz,
  • Logo ile ilgili hayallerimizi anlatıyoruz,
  • Demo tasarımlar yapıyoruz,
  • İçerisinden seçilen bir tasarıma farklı kullanım alanlarına uygun mockup çalışması yapıyoruz,
  • Farklı boyutlardaki kağıtlara çıktımızı alıp değerlendirme toplantısı yapıyoruz,
  • Gerekli notları aldıktan sonra düzeltmeler yapılarak tekrar mockup çalışması yaparak onayınıza sunuyoruz,
  • Onay vermeniz durumunda Logo Çalışması kitapçığını hazırlayarak dijital ortamda ve baskılı halde teslim ediyoruz.

 

Sizde bizimle çalışmak ve bahsettiğimiz şartlarda bir logo tasarımı yaptırmak istiyorsanız kurumsal web sitemizi olan pbstasarim.com u ziyaret edebilirsiniz. 

 

Konum

İstiklal Mh. Mithatpaşa Cd. No:18 D:16
Ümraniye / İSTANBUL
 

Telefon & E-posta

0(216) 320 0 932
info@pbstasarim.com
 

Sosyal Paylaşım

Pbs Digital Agency

Copyright © 2016, PBS Digital Agency - Web Tasarım