Mobil Uyumlu Web Tasarımı nedir?

Web Tasarım, eticaret web sitesi tasarımı, mobil uyumlu web tasarım ve SEO çalışması yapan; web tasarım ajansı - web tasarım firması - istanbul

Teklif İste

Blog

Mobil Uyumlu Web Tasarımı nedir?

Mobil Uyumlu Web Tasarımı ( Responsive ) Nedir ve Nasıl Olmalı? 

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile görüntüleme cihazlarımızdaki boyutlarda değişmektedir. Kimimiz ufak ekranları daha sıcak ve pratik bulurken kimimiz ise büyük ekranlardaki kolaylığı ve esnekliği tercih ediyoruz. 

Televizyondan, Bilgisayar ve Laptop Ekranına hatta Telefon ekranlarında bile tercih değişkenliği sebebiyle aynı model Telefonun küçük ve büyük ekran seçenekleri mevcuttur. 

Web Tasarımı konusunda da bilgisayardan, tv'den, tablet veya telefondan bakıyorsanız hepsine göre özel boyutlandırma ve dizaynı bulunmalı.  

Konuyu detaylandırmak gerekirse; şirketinize ait Kurumsal Web Sitesi yaptırmak istiyor ve örnek web siteleri geziyorken bazı web sitelerinde ortada belirli bir genişlikte, bazıları ise full ekran genişliğinde görüyorsunuzdur. 

Bu tasarım farklılıkları ile kaynaklı bir durumdur. Günümüz de en popüler web site tasarımı Full Screen yani Tam Ekran ve Flat ( Sade ) Tasarımlardır. Ful Screen Tasarımlarda yapılması gereken ekran çözünürlüğü ne olursa olsun, sağdan sola full yayılmış ve dolu görünmelidir. 

Yatay da en düşük çözünürlük 1024px dir. bu düşünülerek daha dar alan kullanılmadan fix bir yapı kurulması gerekmektedir.  Bu sebeple ekran çözünürlüğü ( ebatları ) büyüdüğünde sağa sola yayılarak otomatik olarak büyümeli veya küçülmeli. Sayfanın her yeri dolu dolu görünmesi web sitenizin daha efektif kullanılmasını sağlayacaktır. 

Aynı şekilde Tablet veya Telefonlarda da tasarımlar yapılırken bu kriterlere dikkat edilmeli ve esnek olarak tasarımları yapılmalıdır. Mevcut web sitesi telefonda açılırken eğer bilgisayardan açılır gibi açılıyorsa ufak görüntüler sebebiyle kullanımı zorlaşacak ve ziyaretçi kaybı oluşacaktır. 

Cep Telefonu ve Tabletler için dokunmatiğe uygun mobil uygulama görünümünde özel tasarımlar yapılarak tercih edilmeyi sağlayabilir ve ziyaretçilerinize daha pratik inceleme imkanı sunabilirsiniz. 

Tabiki unutulmaması gereken yerlerden biride kesinlikle arama motorları açısından Mobil Uyumlu Kurumsal Web Sitesi Tasarımı ile ilgili olan kriterlerdir. Arama motorları artık arama sonuçlarını kullandığınız cihazlara göre listelemektedir. Eğer 1024px veya altında bir cihaz kullanıyorsanız Tablet yada Telefon moduna göre otomatik olarak dönüştürerek açtığı için arama motorlarıda kullanıcı dostu olan web sitelerini öncelikli olarak tercih etmektedir. 

Kısacası "Seo Çalışması açısından da Mobil Uyumluluk" çok önemlidir. 

Kullanım kolaylığı arttığı sürece web sitenizin ziyaretçiler tarafından tercih edilme oranı ve sayfada geçirdiği süre ile sizin ürün / hizmetlerinizin incelenme oranı da artacaktır.

Eğer devir teknoloji devriyse kesinlikle ayak uydurmak zorundasınız.

 

Konum

İstiklal Mh. Mithatpaşa Cd. No:18 D:16
Ümraniye / İSTANBUL
 

Telefon & E-posta

0(216) 320 0 932
info@pbstasarim.com
 

Sosyal Paylaşım

Pbs Digital Agency

Copyright © 2016, PBS Digital Agency - Web Tasarım