Logo Tasarımında Dikkat Edilecek Hususlar

Web Tasarım, eticaret web sitesi tasarımı, mobil uyumlu web tasarım ve SEO çalışması yapan; web tasarım ajansı - web tasarım firması - istanbul

Teklif İste

Blog

Logo Tasarımında Dikkat Edilecek Hususlar

Logo Tasarımı bir firmanın dijital alanlardaki kimliğidir. Kimliğiniz ise Misyonunuzu, Vizyonunuzu ve Müşterilerinize Sunduğunuz Hizmetler gibi bir çok şeyi yansıtmakta ve hissettirmektedir. 

Logo tasarımı yapacak firmanın lokasyon yada mekan yakınlığından çok firmanızın ürün ve hizmetlerine yaklaşımı tanıması aişna olması ve firmanızla duygusal yakınlaşması çok önemlidir.

Firmanızın analizlerinin neden doğru yapılması gerektiğini aşağıda bahsecedeğiz. 

Günümüzde renklerin, çizgilerin bir dili olduğu gibi insanalrda piskolojik olarak uayndırdığı hislerde vardır. 

Şimdi yukarıda bahsettiklerimizi harmanlamak ve birleştirmek aynı zamanda bazı konuları açmak gerekirse Logo Tasarımı yaparken firma analizi ve sektör analizi ile renkler ile çizgilerin hatta fontların belirlenmesi gerekmektedir. 

Örneğin; Gıda sektöründe bir firmanız var ve tasarım yapılacaksa kesinlikle kırmızı renklerin kullanılması gerekmektedir. Kırmızı psikolojik olarak acıktırdığı için gıda işlerinde satışları artırmak amacıyla kesinlikle tercih edilen bir renktir. Satış firmalarından örnek vermek gerekirse mavi rengi kullanmaları ferahlatıcılık sebebiyle tercih edilmekte. Eğer hizmet sektöründeyseniz mavi ve yeşil tonları kullanılarak güven telkin edilmektedir. 

Tabiki bu renkler konusunda çok küçük bir örnek, Font seçiminden çizgilerin tipine ve kalınlıklarına kadar bir çok konu inceden inceye planlanmalıdır. 

Bu planlama yapılırken kullanım alanlarıda düşünülmelidir. Kartvizit tasarımmı, antetli, zarf, cepli dosya,, promosyon ürünleri, kutu, poşet, ajanda, kalem, elbise yada aksesuar üzeri baskı versiyonlarıda düşünülmelidir. 

Hatta profesyonel işlerde kesinlikle, farklı zeminler üzerinde ki çalışmalar yapılıp renkleri ayarlanmalı, pantone kodu çıkartılmalı ve mockupları uygulanmalıdır. 

Bu şekilde hazırlanmış bir Kurumsal Kimlik ve Logo Tasarımı ile kesinlikle firmanızın imajına katkı sağlayacak ve hem itibar hemde prestij kazanacaksınız. 

Ayrıntılı bilgi almak için lütfen Kurumsal Kimlik ve Logo Tasarımı menümüzden bilgi ve teklif alabilirsiniz.

 

 

Konum

İstiklal Mh. Mithatpaşa Cd. No:18 D:16
Ümraniye / İSTANBUL
 

Telefon & E-posta

0(216) 320 0 932
info@pbstasarim.com
 

Sosyal Paylaşım

Pbs Digital Agency

Copyright © 2016, PBS Digital Agency - Web Tasarım